Monster

bloggmonster1.jpg

Detta möter oss numera när vi tittar ut genom fönstret.

Ett skelett som ska bli ett sjuvåningshus innan sommaren är över. Vi som bor här har svårt att se att det passar in i området, som mest består av en- & tvåvåningshus. Men byggnadsnämnden tyckte tvärtom och gav sitt godkännande – trots stora protester.

Konstigt att de inte ser de vi ser.

Men, det ligger en viss prestige att bygga så högt i trä och det är väl klart att Skellefteå ska vara med på det tåget. Då spelar det väl ingen roll att detta monster känns oerhört felplacerat, huvudsaken är att det byggs…

Byggnadsnämnden har nyligen sagt nej till att bygga ett sexvåningshus mitt i stan. Det skulle inte passa in i omgivningarna, så sas det faktiskt. Omgivningarna som faktiskt består av betydligt högre hus än våra.

Konstigt att de inte ser det vi ser.

Det finns en till älvstomt i Skellefteå som det planeras att bygga på. Just nu ligger det ett slakteri där och det kan man ju hålla med om att det är lite onödigt. Vårt kommunalråd fick frågan vad han tyckte skulle byggas där och han sa bestämt att höga hus kan det ju inte bli tal om – det passar ju inte in i omgivningarna.

Konstigt att de inte ser det vi ser.

Men, nu byggs det i alla fall och det skrämmer mig. För estetiskt känns det fel och det hade jag tyckt ÄVEN om jag inte bodde i närheten. För ingen med ögon kan väl påstå att detta passar in?

Att något skulle byggas på detta grönområde med älvsutsikt, det har man ju förstått. Men, varför inte hus i lagom höjd? Istället för ett monster.

Nu kommer lyckliga människor att flytta in där inom några månader.  Jag unnar dem deras fina lägenheter – självklart. Glada människor är ju bra och det är ju inte deras fel att de kommer att bo i ett malplacerat högt hus.

Jag skulle också vilja vara glad när jag tittar ut genom fönstret på mornarna, men just nu blir jag bara skrämd.

Annonser

2 responses to “Monster

 1. Men Alice och Karl äl ju lädda föl monstel!!! Vet inte Byggare Bob det?
  Och ja, vad säger man….? Om NI har denna utsikt kan jag bara ana vad de närmast husen har att skåda när de dricker sitt morgonte. Jag ska för säkerhets skull titta ut i morgon då solen gått upp, för vem vet, kanske även vi på Prästbordet kan ”njuta” av denna skrapa…
  Din lilla blogg borde du för övrigt skicka in till allmänhetens spalt, eller vad det nu heter, i norran. Det skrivs nog för lite om detta nu, med tanke på alla andra yttranden som politikerna gör ( det känns ibland lite svårt att vara lojal med den stora arbetsgivaren med stort K….)

  Tycker lilla jag.

 2. Mikke var avis på att ni hade en hockeydate!
  så nu vill han att vi också ska göra det, var det romantiskt?
  Men vad för nått romkantiskt gör man nu för tiden över huvud taget.
  Man går aldrig ut och äter, går typ aldrig på bio osv. Nä, man måste skärpa sig =)
  Ha de, så får vi träffas snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s