Drottningholmsvägen calling

Hej. Det är jag. Välbehållen efter en färd längs Norrlandskusten sitter jag nu i en mycket finfin lägenhet i huvudstaden. Mycket har hänt. Vet inte var jag ska börja. Kanske där jag sist slutade. Luta er tillbaka, här kommer en reseberättelse i fulbloggsformat:

Söndagen startade ju som bekant med feber, storebrodern i familjen sov sig igenom förmiddagen och vaknade till först vid tre-tiden på eftermiddagen. Efter en dusch var han pigg och glad, febern hade gått ner till ett anständigt gradantal – så vi mycket dåliga föräldrar bestämde oss för att åka ändå. En lätt febrig pojke lastades in i bilen tillsammans med glad lillasyster och två föräldrar som med lätt oro i kroppen undrade vart detta skulle sluta.

Ett tag gick det alldeles utmärkt – vi tittade på varandra och tyckte att det gick alldeles finfint. Åt korv i Umeå och fortsatte färden. Den fick ett abrupt avbrott mellan Umeå och Ö-vik så storebrors åksjuka visade att den fortfarande existerade. Jag plockade ut nedspydd pojke, medan Mattias sanerade bilen. Då sympatikräktes lillasystern och semestern visade sig från sin allra bästa sida.

Resan fortsatte, nu med en mamma nedklämd mellan två barn i det inte alltför stora baksätet. Det roades barn i kubik och lugnet infann sig ett tag. Majken insåg sen att hon behövde kissa och bilen stannades fyra gånger med tvåhundra meters mellanrum innan de gyllene dropparna kunde klämmas fram.

Till slut rullade bilen in på Gränsgatan där Lisa, Patrik och tre stora hundar väntade med bäddade sängar och kvällsfika. Underbart må jag säga. Trötta huvuden lades på kuddarna runt midnatt och semestern var påbörjad.

Dagen efter tillbringades i sällskap med mostern på leklandet Drakborgen, Barnens Hus och slutligen ute vid vattnet med mat från havet. Väl hemma på mosterns botell serverades den godaste av chokladkakor och en våldsam deckare. En bra dag må jag säga.

Idag startade vi dagen tidigt med att säga byebye till Lisa, Patrik och hundarna. Den här gången utan tårar – vi ses ju snart igen. Golfen styrde därefter kosan mot Gävle där lunch skulle intas enligt planen. Planen ändrades dock – utan att avslöja för mycket kan jag säga att föraren och hans kartläsare inte riktigt var superprofessionella… Det slutade med kurrande magar som dock fylldes med Donkenmat i Uppsala.

Olleman stoppade vi i en åksjuketablett, så det problemet löste sig enkelt. Majkens jagmåstekissajagmåstebajsajagharontimagen var dock svårlöst, så jag fick återigen klämma ner mig mellan barnen. I sällskap av tre tigrar, tre dockor, en Bionicle och mjölkflaskor satt jag som en drottning…

Efter en timme i bilkö – GPS:en visade hånfullt på 2,9 km till målet och 3 minuter i beräknad körtid… – stod vi till sist utanför Ellebelles lägenhet. Vi hittade dock ingen bra parkering utan bestämde oss för att köra lite framåt för att se om vi hittade någon bättre. Vips så hamnade vi i dödens gap igen och styrde rakt mot den bilkö som vi nyss lämnat – utan att på något sätt kunna vända. Läget i bilen var då lite spänt om man uttrycker det milt.

Vis av erfarenhet visste vi nu hur vi skulle bemästra köernas kö och till slut stod vi utanför Ellebelles lägenhet igen.

Efter thaimat, Allsång på Skansen och Morden i Midsomer laddar vi nu batterierna inför morgondagens Kolmården.

Vad händer i din del av semesterSverige?

 

Annonser

8 responses to “Drottningholmsvägen calling

 1. om du har tid/ lust, läs min blogg.
  men VARNING för chock…. 😦
  ja gick till er i söndags men ni hade redaan hunnit fara, vi ses när ni kommer hem , hoppas ni får det bäst. hälsa familjen.. kram

 2. Shit pommes vilken underbar start på semestern!

  Själv har vi det alldeles finfint här hemma på Dalgatan med den nya familjemedlemmen i ständigt fokus. Vi spanade efter er på Allsången, men vi såg er tyvärr inte under den delen vi såg att programmet. Hoppas att ni fick er en glimt av framförallt UGGLA som jag vill minnas gick hem hos unge herr Hedman?

  Kram på er allihop och ha en fortsatt underbar semester!

 3. Ja, man kan bara skratta åt elänet. Men kräk i ny bil är förståss inte kul, stackarn. Hälsa delfinerna från mig!

 4. Tack för gratulationerna.

  Semester med barn låter som händelserik. Kanske lika bra att ladda redan nu. Hoppas ni får en härlig semester. Gotlandsfamiljen tackar så mycket för hjälpen med björnbären.

 5. Då vet vi vad som väntar 🙂 Ha en fortsatt underbar semester, vi hörs när ni kommer tillbaka – hälsa alla från oss…

 6. Tur att ni ändå är rätt så lugna av er, jag vet att min sambo skulle ha gått upp i limningen redan första gången han skulle ha hamnat i bilkön men att sedan hamna där igen då skulle han ha lämnat bilen där den stod.
  Hoppas Olle frisknat till och att ni får en riktigt härlig semester söderut.
  Här hemma har vi varit och badat inne vid poolen, Emil kom upp en gång för att äta glass annars bara bad, bad, bad. Hoppas på fler varma dagar från och med nu.
  Hälsa familjen och alla som vi känner på er resa nedåt. Kram från fam J/B

 7. Oj oj oj =) Hoppas resten av resan och semestern fortsätter utan mer åksjukor och bilköer! det lät som ni hade mycket kul inplanerat. Vi ser fram emot fler uppdateringar!

 8. Hihi. låter som en härlig semester, som krävt en hel del tålamod =) Hoppas semestern bara blir bättre! Kram Angelica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s