Gothenburg calling

Sitter och skriver och det är mörkt ute. Konstigt för en 0910-flicka. Norrländska sommarnätter är nu en vecka bort och däremellan ska en till bit av Sverige betas av.

Vi lämnade fina Stuvängen imorse efter att ha levt soldattorparlyxliv i några dagar. Ellebelle har visat upp sin oas i livet och vi är benägna att hålla med henne. Tillsammans med sin mycket härliga pappa och sin starka sambo har de visat oss västkustens pärlor med allt vad det kan innebära. Pappa W-gård bjöd på skaldjurskalas och värmde därmed mitt hjärta. Det kastade mig tillbaka till kvällar på Bankgatan då pappa varit i stan och köpt skaldjur, mamma gjort egen Rhode Islandsås och formfranskan satt redo i brödrosten. Det var längesen. Men minnena finns kvar och pappa W-gård gjorde dem lite skarpare.

Vi lämnade Ellebelles paradis imorse och satte kurs mot Göteborg. Susade fram på motorvägen och snabbt dök västkustens huvudstad upp. Vi begav oss genast till Universeum och betade där av fyra timmar bland små apor, stora hajar och klurigheter. Ett ställe som jag  varmt kan rekommendera – både till liten och stor.

Kvällen har tillbringats på Liseberg – för vad är väl en Göteborgsvistelse utan ett sånt besök? Det blev både det ena och det andra – allt ifrån Flume Ride till långsamma flygplan. Bland spunnet socker – visst heter det sockervadd? – regndroppar och lyckohjul levde vi tivoliliv för en kväll. 

När man som jag är på resande fot blir det långt mellan blogginläggen och tankar som dyker upp i ens huvud hamnar inte på pränt lika snabbt som det kan göra när man befinner sig på hemmaplan. Under resans gång har jag hunnit fundera över mycket, det är lätt hänt i en bil som rullar många mil och det är lätt hänt när man inte behöver fundera på hemmets alla måsten. 

Det kan vara en låt som spelas på radion – mammas Öppna landskap strax utanför Falköping med böljande rapsfält utanför och med solnedgången som bakgrund. Det kan vara en skön kommentar från Majken på Kolmården när jag visade henne getternas ungar – det är ju små getingar mamma. Det kan vara nya bekantskaper som man ser gör någon man bryr sig mycket om riktigt gott. Det kan vara händelser på hemmaplan som får en att fundera om man förstått någonting alls. Det kan vara varma klippbad med krabbfiske. Det kan vara många timmar i en bil med febrig flicka som bara vill att mamma ska hålla om henne. Det kan vara ett ett gulligt sms från en finfin kompis som nyss blivit mamma igen. Det kan vara något så enkelt att man kan känna sig så otroligt nöjd och glad över livet.

Allt detta skulle var för sig förtjäna ett eget inlägg. I semestertider blir det en mening, inte mer. Men det får räcka – i alla fall när timmen är sen och när mörkret lagt sig över Göteborg. I alla fall när det är en dag imorgon också.

Godnatt Sverige, var ni än befinner er.

Annonser

3 responses to “Gothenburg calling

 1. ”Det kan vara ett sms från en lillasyster som skriver att hon älskar mig…”

  Ta hand om er, nu är det bara en vecka kvar innan vi ses!

  Puss

 2. Stuvängen kändes väldans tomt efter att 2 barnfamiljer packat bilar och kört över ängarna… Fast visst, lugnet la sig och som barnlösa tant så njuter jag även av dessa stunder samtidigt som jag hoppas att ni snart återvänder. Ni är alltid hjärtans välkomna till mitt smultronställe. Själva spenderade vi den regninga söndagen med att ligga i soffan, titta på film och äta praliner.

  Tror att jag kanske ska lura med min starka sambo till Universeum för i min värld låter det som ett mycket trevligt ställe.

  STORA KRAMAR till er alla

  PS! Det heter spunnet socker 🙂 DS!

 3. Det är i sådana här stunder man börjar ångra att man inte är ute på semester…det låter så härligt avslappnat. Tänk att inte behöva snava över samma gamla leksaker, plocka upp samma gamla pyjamashög på hallgolvet och slippa det oövervinnerliga diskberget. (Vi har i och för sig en liten plan att dra till IKEA på måndag och då kanske man skulle investera i en rullgardin att fästa i överskåpen vid diskbänken? Det kanske inte är en så dum idé i alla fall…) Hoppas att ni fortsätter att mysa och må, kram H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s