Styrsö

Vi satt under ett träd uppe på en höjd. Nedanför oss bredde Genevesjön ut sig och vi levde livet. Tre flickor från norr. Trädet var kamouflagemönstrat och vi var kanske tjugo år gamla. Ovanför oss var den schweiziska natthimlen mörk och stjärnorna gnistrade som guldflagor. Vi satt och pratade sådär som bara tjugoåriga flickor kan göra. Om livet, men mest om kärleken. Den stora kärleken.

Fröken M kunde sjunga redan då. Med en röst som skulle göra många avundsjuka lotsade hon oss igenom alla fina kärleksånger på denna jord. Jag och fröken E sjöng med, men redan då insåg vi att vår grej var något helt annat än att sjunga. Då under den schweiziska natthimlen lovade fröken M mig att när den dagen kommer ska hon sjunga på mitt bröllop. Om och när står fortfarande skrivet i stjärnorna, men kvällen där under trädkronorna är ett ögonblick som sitter kvar i minnet.

Idag tog vi en färja ut till Styrsö för att hälsa på fröken M. Hon har träffat en skön skärgårdskille, fått en rackarns så cool dotter och slagit ned sina bopålar på kanske den mysigaste platsen på jorden. En ö nästan utan biltrafik, där byborna hälsar glatt på varandra när de passerar på packmopeder. En ö med fascinerande bebyggelse, allt ifrån pittoreska sekelskiftshus med krusiduller till nybyggda strama svartmålade villor. En ö med rosor, kaprifoler och smala gator. Vi gick bara omkring och myste, njöt av lugnet och den mest fantastiska marängtårtan. Vi avnjöt en härlig middag på ett av öns matställen innan vi tillsammans med ett otroligt regnoväder åkte in mot fastlandet igen.

En del människor finns alltid kvar, även om livet har fört en på olika vägar – mot olika mål. Fröken M verkar ha hittat sin plats i livet och det gör mig glad. En fin plats för en fin människa.

I detta nu har lillasystern somnat, storebrodern sitter nere i hotellets biosalong och ser film med sin pappa. Jag njuter av livet, ska koka te och se slutet på Ernst program. Livet är gott.

Annonser

7 responses to “Styrsö

 1. Er semestertripp verkar innehålla det mesta. Imorgon är det vi som drar iväg söderut, inte så långväga som er men dock med barn i bilen…. Djurpark, shopping och kanske en segeltur… Ps Hälsa och tacka Mattias än en gång för trevlig klassåterträff…

 2. …ni verkar ha sååå ljuvligt:)
  kramis!

 3. ja, vi åker också söderut, till Åsele. Jojomen ska kika på bil.

 4. Låter som skön semester. Styrsö är fint, åkte ni 11:ans spårvagn mot stan sedan? I så fall åkte ni förbi mitt hus.

  Ha fortsatta bra dagar.

 5. Det låter som ni har en absolut underbar semester! Snart är det bara en arbetsvecka kvar till min!!

 6. Borta bra, men hemma bäst som man säger….
  Äntligen hemma i egen säng. Tack för många trevliga dagar tillsammans med er i soliga södern! Hoppas ni får en bra hemresa ni med!

  kram K.U.R.A

 7. Pingback: Semesterbilder avsnitt 4 « Soof - mellan himmel & pannkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s