Sunday

Sitter framför en dator. Klockan är 20.01 och den fina helgen är snart till ända. Tyvärr må man väl säga. Det har varit en bra helg med Matfesten, fortsatt stökochbök med nya uterummet, loppis, lekparksfika och kvartersfest. Solen har inte lyst på himlen – men i hjärtat mitt har det varit varmt.

Den här tiden på året ligger mig nästan lika varmt om hjärtat som de fantastiska vårdagarna då asfalten börjar skymta, solen skina och drippdroppet hörs längs Östra Nygatan.

Den här tiden på året betyder för mig långa eftermiddagar i lekparken – tillsammans med Bullerbybarnen och deras familjer. Den här tiden på året betyder också lagom mycket kläder på mig och barnen – inte för lite och inte för mycket. Den här tiden på året innebär också att det blir mörkare på kvällarna – även här i norr – och lamporna kan börja glöda igen. Den här tiden på året innebär också en sista skälvande tid i trädgården – buskarna blir gula och röda samtidigt som syrenhortensian visar sig från sin allra finaste sida.

Jag känner mig på något lustigt sätt rätt tillfreds for the moment. Skolstart och jobb till trots. Läget är under kontroll. Vardagen börjar återvända och med den ett ganska så skönt tempo hemma. Barnen somnar anständiga tider och själv är man inte uppe hiskeligt sent. Scrubs i midnattstimmen är numera ett minne blott. Ganska så skönt. Egentligen.

6 responses to “Sunday

 1. Ja, trots höstmörker och ombyggnationer och damm, damm, damm härhemma så är det helt okay på Damm(!)gatan också! Jag har jobbat på Brinken hela dagen idag, men igår var vi i bärskogen och njöt av att hitta lingon, blåbär och älglortar. Vi har ju ingen Bullerbylekpark, men jag och barnen rymde från en frenetiskt byggande/rivande Robban till Medlefors lilla lekpark där vi tävlade i balansgång! Och glassätning…
  Nu har vår kaputta dator återvänt och allt installerats igen. Skönt! Nu måste vi bjuda konsulten på lite kvällsfika! Lite chai kanske??
  Malmö var förresten supertrevligt, med festival och allt. Mässan intressant men lite tröttsamt att lyssna hela dagarna…
  Köpenhamn var fantastiskt trevligt!

  Kram u

 2. du har en liten utmärkelse att hämta hos mig…

 3. hittade hit fran anna med bebis sida 🙂
  vad fiiiint du skriver! verkligen en mysig blogg!!

 4. Hei, nå har jeg akkurat oppdaget bloggen din, og jeg liker det jeg ser! Kommer nok tilbake hit 🙂

  Synes du tar så fine bilder! Hvilket kamera og hvilken linse bruker du? Setter pris på svar, holder på å sammenlige kamera/bilderesultater fordi jeg skal kjøpe nytt selv..

  Takk!

 5. Hej!
  Hittade hit via Mamamekko. Gillar det jag ser skarpt! Härliga bilder o härliga färger. Vackra kort på barn och hem.

  Såg en liten skymt av ert kök med burkar o annat fint. Det jag för närvarande är mest intresserad av är kaklet. Eller mosaik som jag tror mig skymta hos er. Är nämligen supersugen på vita mosaikplattor med mörk fog för att få lite retrokänla. Hittar så himla dåliga bilder och undrar om du har lust att visa upp ditt fina kök eller i allafall diskbänk och mosaiken.

  tack på förhand!

  ps. du behöver inte städa eller ngt, bara ta en liten bild för att glädja en bloggbesökare;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s