Lillpite

lillp

Längs en landsväg ligger huset där hon bor. Bredvid henne åkrar, avklädda syrener och fin dialekt. Öppna landskap, mörka skogar och älv i vinterdvala. På middagsbordet dukas det som vanligt upp en festmåltid, denna gång ostfyllda rådjursjärpar och pressad potatis. Vi avrundar med lite spel medan barnen slappar i soffan. Mätta magar, vin i strupen och sötsaker. Vi har tillbringat hela dagen tillsammans. Gått på stan. Shoppat. Pratat. Bara varit. Barnen och papporna har lekt på leklandet, köpt tonvis med godis och haft det bra tillsammans.

När vi kliver in genom dörren några timmar tidigare baxar vi in påsarna i smyg. Hanna glider in i nya kappan och hon har nog aldrig varit snyggare. Det vet hon. Med högt buret huvud sveper hon runt i huset och hänger till sist av sig den nya fina på en galge i hallen. Flera gånger går hon förbi. Känner på den och ler. Hon är sån. Tycker om nya saker. Barnsligt förtjust. Blir nästan sådär hoppapåställetglad när något nytt och fint kommit in i hennes liv.

M tittar på mig där jag står lutad mot honom i köket. Han säger Vad du ser glad ut. Jag ler och menar att det är väl inte så konstigt. Gå på stan med en av de bästaste människorna jag vet. Flanera. En hel dag. Bara vi. Jag och Hanna. Kan man bli annat än glad?

lillp3  lillp81

lillp2  lillp5

lillp6

lillp4  lillp7

Annonser

3 responses to “Lillpite

  1. Det är ju så trevligt när ni kommer. Hela huset blir fullt av glada (om än lite trötta) barn och mat och trams och tidningsbläddrande och bluddrande om oviktiga och mera viktiga saker. Mera sånt, tycker vi. Och mera kompistid för Soof och hon som nyss sneglade på kappan då hon gick förbi…

  2. Fina bilder. Lek gärna paparazzi nästa gång du besöker Hanna. Vill se fler bilder från det hemmet. Verkar så fint 🙂

    Själv är jag deppdeppig. Webservern har kraschat. Hela bloggen borta 😦 Har kontaktat supporten. Håller tummarna på att de har en backup. Ida gladde mig dock ikväll med denna mening. ”Snälla mamma, kom och torka mig. Mina händer har inte tid…”

  3. Hos Hanna vet jag att du är lycklig. Det gör mig glad.

    Findag hos dem, värme i bilderna från norra norr.

    KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s