Hej.

Det är jag. Den glada människan som ni brukar titta in till ibland. Hon som brukar vara glad, leverera skön musica och skriva lite så där lustigt om livets vedermödor. Med glimten i ögonvrån och sorgen i hjärtat. Ni vet. Hon.

Måste bara ge er en chans att förstå att bakom de sura, trötta och gnälliga orden som levererats här på sistone finns det faktiskt en ganska så happy flicka i sina bästa år. Med snor i näsan, varma tofflorna på fötterna och blott t.v.å utvecklingssamtal kvar har den glada flickan insett att tristtråkigtuschochfy inte gör någon glad. Allra minst henne själv.

Nej.

Nu tar jag nya tag. Ruskar om mig själv och skriker: SKÄRPNING. Livet är här och nu. Lev. Snora på. Men se till att du inte gräver ner dig i den grop som du så fint bäddat åt dig. Ta med dig täcket upp och lägg dig på rygg. Betrakta stjärnorna och inse att det kommer en ljusning. Redan imorgon om du har tid.

Så. Nu har jag renat mig själv.

Dags för lite Gladmusica. Sen jag var pytteliten har denna glatt mitt hjärta och lockat till leenden. Banal och med obegripliga bilder till. Jag vet. Dock fortfarande riktig ordentlig Gladmusica:

7 responses to “Hej.

 1. Välkommen tillbaka! Men det är helt ok att få vara lite nerstämde emellanåt! Kram Anna

 2. Vet du att jag visste redan vilken din musica var innan jag satte på play?

  Så väl känner jag dig.

  Bryt ihop & gå vidare… ja det låter som en bra grej. Men att titta på stjärnorna lät som en fantastisk beskrivning av att se livet här & nu… jag gör det ofta. Snödrivan, Lisa & det stora mörka med lysen på.

  Puss

 3. Det ÄR verkligen en happyhappy-song! Nostalgin bara sprutar ur datorn!
  Har du bara orken att rycka upp dig, så är det ju jätte-bra. Men ibland har man inte den orken å då är det helt okej, det också. Hang in there, tjejen! Stjärnorna lyser på dig.
  Kramar i massor!

 4. Här är det inte gladmusica. Magsjukmusica. Ida har trillat dit. Jag äter peppar. Peppar, peppar…

 5. När allt känns trist och tråkigt finns alltid Alfons Åbergs farrmors kloka ord hos mig:
  ”om de inte är tråkigt ibland märker du inte när de roliga börjar”

 6. Jag sitter och tänker på vilka happyhappy-låtar jag har och kommer fram till att jag har två absoluta favoriter: Abbas ”Kisses of fire” och ”Here comes the sun” (Heter den så eller heter den It´s all right?) ”Here comes the sun, didididi, here comes the sun, it´s allright, didididididi…..det ljusnar i hjärtat trots mörka kvällen därute. Kram Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s