Kulturmorsans fulblogg

Idag har varit en dag som gått i kulturens tecken. Efter en lämning av lillasyster på dagis – dags för fotografering – satte jag mig ned med storebror och spelade lite spel. Struntade i tvättberg, stökochbök och allt som man egentligen borde göra. Vi gjorde oss varsin kopp med varm dryck. Olle fick varm choklad med skummad mjölk – praise Nespresso – och jag ett stort glad med chai latté – återigen, praise Nespresso. Vi spelade spel, pratade och bara myste. Man är ju inte direkt bortskämd med att bara umgås med honom. Tyvärr.

Efter att ha hämtat lillasystern var vi en stund i en mycket blåsig lekpark. Insåg detta och gick istället in för att äta, spana på Ben 10 och Pippi Långstrump. Jag hann läsa Mama och allt var så där gott som det bara kan vara i fantasin.

Sen dundrade vi in i en hejdlös kulturkavalkad. Fredagslek på bibliotek med suveräna dramapedagogerna och därefter hysteriskt – jag säger det igen, hysteriskt – fika på Ainas. Fyra barnvagnar. Fyra mammor. En lång pappa. Två sexåringar som sörplade på glass och illgrön läsk. En fyraåring som tillhör de coola killarna. Två treåringar – en som skulle smaka bakelse, men bet i ett finger samt en som hade fingret som blev tuggat på. En tvååring som är rackarns så bestämd. Samt en mycket stillsam liten Bello. Vi är nog inte välkomna där mer. Hujedamig. Såna barn vi har.

 

 

 

Efter pizzamiddag hos familjen E lastade vi bilarna – vi äventyrade inte kvällen med en promenad – och styde mot Nordanå. Hela Skellefteå levde upp denna kväll och så även Nordanå. Där vankades pyssel, vi vek askar och spanade in scrapbooking. Där bjöds vi på facklor och fakirer, linedance och chokladbollar. Där roade barnen sig kungligt i spelet/installationen The Game. Där visade Sander upp sina konster på scenen och Majken njöt av sin tilles framförande.

Olle fastnade i Guitar Hero. Han bara stod där. Som fastvuxen, djupt imponerad av de stora barnen som spelade. Måste kanske investeras i till jul. Tål absolut att tänkas på.

Nu är vi i alla fall hemma. Två små sover sött. Fullständigt utmattade av dagens kulturinjektion. Imorgon måste vi kompensera detta med slötittande på Barnkanalen.

 

 

 

 

 

2 svar till “Kulturmorsans fulblogg

  1. Nu har jag tjuvbloggat och länkat till dig. Finfina bilder som vanligt. Eldbilderna blev nice. Den sista bilden najsast. Fast allvarligt, allra najsast är givetvis alla barnbilder. Helt otroligt vilka enormt söta barn vi Älvsbackamänniskor har!!

  2. Åh, nu har det dykt upp en dansbild också! Lovely. Sander har typ dansat här hemma ända sedan vi steg upp i morse kl 07.00 och kollade i Norran. Efter att ha sett på bilderna i din blogg har dock dansen ersatts av den eviga frågan ”Varför åt han upp elden?”

Lämna en kommentar